Om & af Børn

Gustav var lige blevet opmærksom på, at hans skoldkopper "sprang" eller at der gik hul på dem. Ved frokostbordet sagde han: "Mor, jeg skal altså ikke have noget at drikke mens jeg har skoldkopper!". Da jeg spurgte hvorfor, svarede han: "Jo, for så fiser al vandet jo bare ud af hullerne!" mens han pegede på de skoldkopper han havde på maven ...

lørdag den 23. februar 2008

Lidt flere LOs

Jeg har fået lavet to LOs som jeg selv synes rigtig godt om. For det første fordi det er af to personer som jeg elsker ufatteligt højt, for det andet fordi billederne er rigtig gode, og for det tredje fordi jeg endelig har haft mulighed for at bruge rester.


Første LO er af min søn på en rigtig dejlig tur vi havde i skoven. Han var i top humør og lavede så meget fis og ballade på sin egen charmerende måde.



Andet LO er af min niece, Katla. Hun er den første niece jeg fik, og vi har haft så mange gode timer og stunder sammen. Hun havde fødselsdag, og jeg ville gerne lave noget specielt til hende - så i stedet for et fødselsdagskort, lavede jeg dette LO og kom det i en ramme. Hun elsker blå ... så jeg måtte lave et blåt LO og tog de bedste billeder jeg havde. Især den lille serie med snemanden elsker jeg. Det var på hendes fødselsdag og det var bare dejligt og sjovt at komme ud i sneen og lave snemand.

mandag den 18. februar 2008

Nystagmus

Gustav har medfødt nystagmus. Som mor til et barn med denne øjenlidelse, søger jeg selvfølgelig alle vegne efter informationer. Men der findes ikke særlig meget godt materiale på dansk. Der findes en stor engelsk forening for nystagmus"patienter" og "-forældre". Og der kan man få rigtig meget godt materiale om øjenlidelsen.

Jeg skriver her i korte træk om, hvad denne øjenlidelse er, og vil med tiden forsøge at fylde mere og mere informationsmateriale på. Jeg går ud fra, at jeg ikke er den eneste person i Danmark, der er fortvivlet over ikke at kunne finde nogle gode informationer omkring lidelsen - hverken hos læger, på internettet eller i danske publikationer.

Gustav har som sagt medfødt nystagmus kombineret med langsynethed på +8 på begge øjne. Han har fået briller - udelukkende til at afhjælpe langsynetheden ... Nystagmus kan IKKE helbredes. Der findes i hvert fald ingen kendt kur som er videnskabeligt bevist.

Nystagmus viser sig ved små, hurtige, rykvise bevægelser med øjenene, og er næsten altid kombineret med alvorligt nedsat syn.

Nystagmus er en forholdsvis sjælden øjenlidelse idet det antages at ca. 1 ud af 1000 har/får lidelsen.

Nystagmus kan være arveligt og medfødt eller opstå som følge af ydre påvirkninger senere i livet.

Mange mennesker med nystagmus har nedsat dybdeopfattelse. Dette kan vise sig ved klodsethed og problemer med koordinationsevnen.

Nystagmus påvirker forskellige mennesker på forskellige måder, og selv om der tilsyneladende er generelle retningslinier, så kan et godt råd til én person være dårligt for en anden.

fredag den 8. februar 2008

Dagens underholdning

Idag på arbejdet skulle jeg ringe til en leverandør.
Første gang jeg ringede op, duttede telefonen optaget, så jeg lagde bare på igen.
Anden gang var der helt stille i den anden ende, men min kollegas telefon ringede og faxen gik i gang. Jeg sagde; "det var dog underligt, jeg kan ikke få telefonen til at ringe op!"
Jeg prøvede endnu en gang, og igen ringede kollegaens telefon og faxen gik i gang. Nu fik jeg sagt; "nå, jeg ringer vist til faxen ... mærkeligt når det ikke er det nummer jeg taster ind!" ...
Vi grinede lidt og jeg kunne ikke helt dy mig for fristelsen til at lave lidt fis og ballade. Jeg kunne jo høre mig selv i faxen - og de andre på kontoret for den sags skyld ... og vi grinede lidt, og så sagde jeg højt og tydeligt: "En servicedreng bedes komme til kasse 8!" ... og vi grinede endnu mere over det. Så jeg måtte lige gi et nummer mere og sagde: "Margaarrriiiiittaaaa ... jeg kan ikke finde ud af deeeet ... vil du komme og hjælpe miiiiig?" ... sådan lidt pjevset i stemmen - og det skal lige siges at vi sidder 2 meter fra hinanden hehe.
Hahaha ... vi var flade af grin allesammen og hyggede os lidt over det muntre indslag.
Da jeg så fik lagt på, ringede den. Jeg svarede ... det var en kollega som lidt tørt sagde:"Jeg vil bare lige fortælle dig, at du sidder og laver allekald til hele huset ... det synes jeg du skal holde op med!"
MUHAHAHAHAAAAA ... hele huset har kunnet høre mig ... og et par stykker fra de andre afdelinger stak hovedet ind når de gik forbi med muntre kommentarer som: "Nåååh, der er nok nogle der har det sjovt!"

Og os i regnskab ... ja vi skreg af grin ... og blev enige om, at det nok var meget godt det skete, for alle i huset synes vi er sådan lidt tørre i det. Nu ved de da i det mindste, at regnskabsmedarbejdere ikke nødvendigvis er kedelige og humørforladte!

tirsdag den 5. februar 2008

Mit allerførste LO


Dette var det allerførste LO jeg lavede ... så jeg er ganske stolt.

Det er med Gustav og hans far - de er ved at lave græskarlygte :o)

Endnu et LO


Idag har jeg lavet dette LO af Gustav sammen med sin far.

Billederne er bare så gode ... man kan ligefrem se hvor godt de har det sammen de to.

søndag den 3. februar 2008

Scrap

Min søster og jeg fik scrappet lidt igår. Jeg fik lavet denne side:


Der er da ved at være lidt gang i scrapperiet. Jeg har fået lavet lidt flere sider til Gs bog ... nu kan jeg snart være bekendt at vise den frem hehe.

fredag den 1. februar 2008

Fastelavn

Så var vi til fastelavn med dagplejen idag - han var supermand men gad ikke rigtig have sin kappe på hehe. Men han fik da prøvet at slå til tønden et par gange og så fik han ellers brændt en masse energi af.



Alle børnene var bare i rigtig fine udklædninger. Mine favoritter var en trold og pippi langstrømpe. To kostumer, som jo egentlig er ret enkle, men lige i vores gruppe var der kun een af hver ... og det klædte faktisk de to piger at være klædt ud som de var.



Super dejlig dag i dagplejen :o)