Om & af Børn

Gustav var lige blevet opmærksom på, at hans skoldkopper "sprang" eller at der gik hul på dem. Ved frokostbordet sagde han: "Mor, jeg skal altså ikke have noget at drikke mens jeg har skoldkopper!". Da jeg spurgte hvorfor, svarede han: "Jo, for så fiser al vandet jo bare ud af hullerne!" mens han pegede på de skoldkopper han havde på maven ...

lørdag den 23. august 2008

Dagens gode handel

Idag har Gustav og jeg været i Fields sammen med hans moster og kusine.

Panduro-butikken derude havde nemlig 1-kr. marked ... så vi måtte bare afsted :D Og tingene var jo så billige, at jeg nærmest bare ragede til mig, for tænk nu, hvis jeg en dag kunne bruge ditten eller datten.

Og her ser I, hvad jeg fik for den nette sum af 36 kr.

fredag den 22. august 2008

Skitsestafetten på Unikhobby

Her er skitsen og mit bidrag til 2. runde i skitsestafetten hos Unikhobby.

Jeg synes skitsen var rigtig god at arbejde ud fra, og fik samtidig prøvet at sy lidt, og sætte tingene op meget anderledes end jeg normalt gør - stærkt inspireret af Mariannes udfordring i uge 32 på The Scrap Cat.

Tak fordi I kiggede med :o)



My contribution for round 2 of the sketch stafet at Unikhobby. I really liked the sketch, and strongly inspired by Marianne from The Scrap Cat, I got the chance to try another setup than I usually do, and even added sewing :o) Thx for looking :o)

torsdag den 21. august 2008

Fru Hansens kælder

Fru Hansens kælder fylder 2 år idag. I den anledning, kører de denne blog-candy. Skynd jer ind og se, hvilke lækre ting man kan vinde ;o)

De fejrer fødselsdagen på lørdag med gode tilbud i butikken - hvorfor bor man dog ikke i Jylland? :D

Et stort tillykke herfra :o)

onsdag den 20. august 2008

Challenge 27, My time to craft

This weeks challenge, is a receipe. On a card, we had to add: '1 ribbbon, 1 flower, 2 buttons and some glitter'. Otherwise, we had free hands.

I still had challenge 25 in mind, because I really wanted to do it, but never had the time. Challenge 25 was: Christmas!

Here is my first try within christmas cards ... ever! :D



lørdag den 16. august 2008

Opbevaring/Altered Art

Jeg er i gang med at lave lidt opbevaringsækser til nogle af mine scrapting. Idag har jeg lavet denne blyantholder:


Og denne te-æske. Jeg er jo te-menneske, så om jeg vil bruge den til te, eller til scrapdims ved jeg ikke helt endnu. Men jeg synes de blev fine begge to, og farverne passer til den båndæske jeg lavede tidligere ;o)




fredag den 15. august 2008

Nystagmus, den årlige øjenundersøgelse.

Igår var Gustav på hospitalet, for at få undersøgt sine øjne.

Det primære formål, var at finde ud af, hvordan hans syn har udviklet sig efter han fik sine briller sidste år. Og selvfølgelig også for at finde ud af, om der er ting, han rent udviklingsmæssigt har svært ved, da mange børn med medfødt nystagmus ofte har motoriske vanskeligheder, fordi de jo mangler deres dybde- og afstandsopfattelse.

Først var han igennem en "almindelig" synsprøve med briller på, og hvor han måtte kigge med begge øjne. Den foregår ved, at øjenlægen viser ham nogle grå plader (Cardiff plader), hvorpå der er tegnet nogle meget enkle figurer ... fx. en bil, en fisk, et tog. Stregerne bliver finere og finere, og på den måde, kan øjenlægen - ved at følge Gustav når han kigger på pladerne - finde ud af, hvordan Gustavs synsstyrke er. Gustavs synsstyrke ligger på 20/32, og så vidt jeg forstår, vil det sige, at de ting, et barn på hans alder normalt ser skarpt i en afstand af 32 meter, skal gustav være 20 meter fra for at kunne se. Så tog lægen brillerne af ham, og han var igennem samme undersøgelse en gang til. Her var resultatet 20/64.

Efter denne undersøgelse, var han igennem det jeg kalder en "polaroid-kikkert-undersøgelse". Lægen bruger et apparat, der mest af alt minder om et polaroid-kamera. Gustav skal kigge ind i apparatet og følge de billeder han kan se derinde. Billederne flytter sig bl.a. til forskellige positioner. Dette apparat kan læse og måle nethinden, og lægen kan samtidig kigge ind og følge Gustavs øjne for at se, om der fx. er frie øjenbevægelser og om de er parallelle når han følger de ting, han kan se inde i apparatet. Denne undersøgelse blev også foretaget både med og uden briller.

Herefter fik Gustav dryppet øjnene med noget, der får pupillerne til at udvide sig. Mens vi ventede på, at de var helt udvidede, fik han lov at lege i venterummet og på gangen. De havde lige fået nye løbemotorcykler og traktorer, så Gustav var i sit es og gav den fuld gas frem og tilbage og frem og tilbage på de lange gange. Det var dejligt, for han viste ikke tegn på at være påvirket af det han havde fået i øjnene, og han var så glad.

Da pupillerne var udvidede, blev han undersøgt med "polaroid-kikkerten" igen, og lægen undersøgte bagefter hans øjne gennem et lille mikroskop mens hun lyste ind i dem for at se pupillen.

Hans nystagmus er ikke så udtalt, når han bruger begge øjne, men ved undersøgelsen af hvert øje for sig, bliver den udtalt på begge øjne.

Han skeler også stadigvæk en lille smule, så på de nye briller han skal have, skal det ene glas være stærkere end det andet. Jeg håber det hjælper ham, så hans skelen forsvinder helt. Det er jo ligesom nok, at hans syn er nedsat væsentligt pga. nystagmus.

Alt i alt konkluderede lægen, at hans syn er accpetabelt for hans alder (hvis man ser bort fra, at han har nystagmus, og hvis han altid har sine briller på), og vi snakkede lidt om hans udvikling.

Jeg fik en beskrivelse af hans syn med hjem. Denne har jeg tænkt mig at aflevere i hans vuggestue, så de bl.a. kan se, at lægen klart giver udtryk for, at hans synsfunktion er nedsat, at han bruger meget stærke briller, og at det er vigtigt at tage hensyn til dette. Bl.a. skriver hun, at det er vigtigt at han altid har brillerne på og at de er velplejede, at han har behov for god belysning og lidt ekstra hjælp til trapper, dørtrin og andre steder, hvor der er er niveauforskelle.

Det er rigtig rart at have denne beskrivelse til vuggestuen. Jeg har nemlig et par gange oplevet, at han fx. har fået smurt solcreme eller ymer uden på brillerne uden at det er blevet vasket af ... så kan han jo ikke rigtig se noget. Jeg tænker nogle gange, at de måske ikke tager hans brug af briller alvorligt. Andre gange har jeg oplevet, at børn og pædagoger faktisk sidder i mørke når vi kommer om morgenen. Godt nok skal vi spare på strømmen ... meeeeeen. Andre gange igen, har jeg fornemmet på pædagogerne, at de synes det er lidt irriterende, at han ikke bare selv kan spise med bestik, og har oplevet at de har forsøgt at tvinge ham til at bruge bestik. Dette er et særligt kendetegn for nystagmusbørn idet de har svært ved at beherkse finmotorikken. Derfor vil Gustav allerhelst spise med fingrene, og meget gerne undersøge al sin mad inden han putter det ind i munden ... det kræver lidt tålmodighed og han er ofte længere tid om at spise et måltid mad, end et almindeligt barn er.

torsdag den 14. august 2008

En dejlig lille udfordring

I forgårs, på Scrapsisters, var der en lille udfordring fra Marolle, som gik på at lifte en skitse. Jeg synes skitsen er rigtig fed, så jeg måtte prøve den, og fik lavet dette LO til Henriks bog:

ATC Swap på The Scrap Cat

Jeg var med i den ATC-swap, der løb på The Scrap Cat sidste måned. Jeg glemte at tage billede af de kort jeg selv lavede, men her kan I se de kort jeg fik retur. Jeg synes de er fantastisk flotte allesammen, og var ret overrasket over, at de fleste havde valgt lyserøde/lilla og sorte toner. Mine egne kort var også lilla, med lidt blå og lyserød og grøn i ... pudsigt.

Jeg har også lavet en lille serie mere ... så er jeg da lidt forberedt, hvis der kommer en swap mere, eller hvis andre har lyst til at bytte ;o)



onsdag den 13. august 2008

Lidt stille

Ja, her sker ikke så meget for tiden ... jeg har rigtig travlt med at nå at gøre LOs færdige til de månedskonkurrencer, jeg gerne vil være med i ;o) Bl.a. kører der en løbende månedskonkurrence på Scrapbook Express, og den er måske en anelse mere tidskrævende, end jeg først havde forestillet mig ...

Men men men ... derfor skal I da ikke snydes for lidt små sjove historier fra Gustavs verden. (Læs ikke videre, hvis du er sart ...)

En dag jeg skulle skifte Gustav, spurgte han hvem der havde tissemænd og hvem der havde tissekoner - dette er noget han går rigtig meget op i ... måske især fordi vi er i gang med pottetræningen. Nå ... men vi snakkede lidt om det, og pludselige sagde han: "Far har en tissekone ..." og så blev han helt stille et lille stykke tid, og udbrød endelig: "stakkels far!". Hahahaha ... ja jeg ved ikke med jer, men jeg var flad af grin :D

En aften vi sad og så fjernsyn, bad han mig om at slukke. Han kan ellers være noget af en fjernsynsnarkoman, så jeg spurgte hvorfor, og han svarede: "Den dame er altså lidt irriterende!" ... så vi slukkede og fandt en bog frem i stedet. Da han skulle puttes lidt senere, synes han ikke det var helt sådan han havde tænkt sig det, og brokkede sig gevaldigt, og udbrød så: "Mor er altså også lidt irriterende!" ... jeg måtte overgive mig til min herlige søns humor ...

fredag den 8. august 2008

Raman scrapper skam også




Jeg faldt lige over disse billeder af Raman, der ligger og slanger sig mellem scrappapir og andet rod ... Han nyder det.

Ja de to bengaler nyder i det hele taget enten at være tæt på eller deltage aktivt i alt hvad vi laver :o)
----------
Just happened to come across these pictures of our cat Raman, lying among scrappaper and other stuff ... he is really enjoying it.
Well, our bengal cats always like to be close to or actively take part in what we do :o)

tirsdag den 5. august 2008

Regn og rusk

Sikke det regner og blæser idag.

Jeg sidder og sorterer billeder så jeg kan komme i gang med at scrappe om vores sommerudflugter ... Sidste tirsdag, var Gustav og jeg en tur på stranden ... det var en super dejlig tur, og vejret var bare så fantastisk. Her skal I se:

mandag den 4. august 2008

Award



Jeg har fået denne award af betina med følgende begrundelse:

Lene: Fordi hun er rimlig ny, men allerede nu er med på det hele. Lene har også det miks som gør en "Brillant weblog" for mig, og så har hun nogle sjove input indimellem.... og så nyder jeg billederne af Gustav, han er da for lækker ;-)

1000 tak Betina - jeg føler mig virkelig beæret ;o)
---
I have received this award from betina with the following reasons:
Lene: Because all though she is fairly new to scrapbooking, she allready tries most things. She also has the mix that - in my eyes - make a "Brilliant weblog", and she also has some funny inputs now and then ... and I really enjoy all the pictures of Gustav - he is just too cute ;-)

---

Der er lidt betingelser vedhæftet awarden ... de følger her:

Award rules are:
  1. Winner takes and uses the LOGO.
  2. Make a link to the page who gave you this award.
  3. Find at least 7 pages to give this award – (best blog design, best show of designs, whatever YOU find to be the reason why it is the most BRILIANT web page).
  4. Make links to the pages you choose.5.Make a comment and let them know they have been AWARDED.

Jeg skal lige finde ud af, hvem jeg vil give awarden videre til ;o)

Opdatering 08.08.08: Jeg vælger at give awarden videre til mahalo - hun har simpelthen den mest fantastiske blog. Der er noget om alt mellem himmel og jord ... jeg kan kun anbefale jer at følge med derinde ;o)

søndag den 3. august 2008

Weekly challenge at My Time To Craft

This is the first time I enter any contributions for the challenges at My Time To Craft.

This weeks challenge was a colour-scheme: Red, Black & White.

It just happened that I recently found my parents old wedding-picture. It was quite faded - only the flowers in my mothers wedding bouquet were still red. Perfect picture for this challenge.

Here you see my try ... but I must say, that the colours differ very much on the picture compared to how it really looks.

Månedskonkurrencen hos 1-2-3 scrap!

Her kan I se mit bidrag til juli måneds konkurrence hos 1-2-3 scrap!

Opgaven lød på at lave sin egen transperent ... og det har jeg aldrig prøvet før(som det jo nok ses)!

---
July months challenge at 1-2-3 scrap! was to create your own transparency ... which I have never tried before!

Scrapbook Express

Once again I have been chosen as scrapper with best layout of the week at Scrapbook Express. I was nominated for my LO where I had made a guitar :o)

Endnu en gang blev jeg udnævnt til at have lavet ugens LO hos Scrapbook Express.

Det var for mit LO, hvor jeg havde lavet en guitar ... I kan se det her.