Om & af Børn

Gustav var lige blevet opmærksom på, at hans skoldkopper "sprang" eller at der gik hul på dem. Ved frokostbordet sagde han: "Mor, jeg skal altså ikke have noget at drikke mens jeg har skoldkopper!". Da jeg spurgte hvorfor, svarede han: "Jo, for så fiser al vandet jo bare ud af hullerne!" mens han pegede på de skoldkopper han havde på maven ...

mandag den 29. december 2008

Godt Nytår

Godt Nytår allesammen :o)
Jeg har været lidt stille i julen og ikke været så meget rundt og kigge/kommentere jeres blogge.

Jeg har været/er syg og har haft det elendigt. Til sidst gjorde det nærmest ondt i hele kraniet p.g.a. den forbandede mellemørebetændelse.

Derfor lagde jeg ikke videre mærke til at jeg havde ondt i en tand ... troede at det var p.g.a. ørerne. Lige indtil idag, hvor jeg pludselig fik den vildeste tandpine ... jeg var nærmest ved at besvime og det gjorde ondt bare jeg trak vejret.

Så os afsted til tandlægevagten ... og nu har jeg så fået mit livs dyreste "julegave" ... ét stk. akut rodbehandling. Øv øv. Heldigvis gjorde det ikke ondt da han lavede det. Jeg er måske en af de få, der rent faktisk synes det er behageligt at være hos tandlægen. Kan huske da jeg var barn, at jeg tit og ofte gik op til skoletandlægen og opfandt en eller anden tandpine bare for at blive undersøgt ... hahahahaha (jaja ... I må godt kalde det sygeligt).

Nå ... men igår nåede jeg endelig at få scrappet lidt. Kom tilfældigvis forbi scrapsisters.dk og så, at de havde en dejlig udfordringsdag kørende. Så den hoppede jeg med på, og nåede alle opgaver undtagen den digitale. Den har jeg nu tænkt mig at scrappe alligevel, for jeg synes at oplægget er meget lækkert ;o)




onsdag den 24. december 2008

Vores jul 2008 - 24. december

Så kom dagen endelig. Gustav er helt elendigt til mode af al den venten. "NU skal vi gøre os klar!" og "NU er det Juleaften" går han hele tiden rundt og siger :o)

Vi har været en tur nede og fodre ænder idag, og bagefter på legepladsen ... håber han har fået brændt lidt energi af så han kan sove lidt. Jeg fik ingen søvn i nat, så jeg er ved at være godt mør nu ...

Mangler bare lige at sætte stegene i ovnen ... så er alt klar.

Vil lige vise jer mine allerførste "gavekort" jeg har lavet. Det er Gustavs og Emmas (hans kusine) julegaver fra bedstefar/morfar. De får hver et årskort til Zoologisk Have :o)
(Sorry, håber ikke du har tid til at kigge med idag Camilla :D )




Håber I allesammen får en rigtig dejlig dag/aften :o)

tirsdag den 23. december 2008

Vores Jul 2008 - 23. december

Glædelig Jul allesammen. Jeg håber I får nogle dejlige og rare juledage ;o)


Jeg fik lavet det LO jeg truede med den anden dag, og har også fået lavet lidt gavemærker til julegaverne. Farverne er lidt underlige men sådan er det jo, når man tager billederne om aftenen:


Her er Julen i år en lidt blandet fornøjelse.
Gustav glæder sig jo rigtig meget til juleaften og til at være sammen med sine kusiner, og til at julemanden kommer med gaver. Det er da bare så sødt, at jeg næsten ville ønske, at han aldrig kom til at miste sin tro på julemanden :D

Både Gustav og jeg er sløje. Gustav har halsbetændelse og jeg har mellemørebetændelse. Vi har begge fået penicillin, men da de ikke havde det vi "plejer" at få, var vi nødt til at få noget andet. Det kunne Gustav i første omgang ikke lige klare, så han har kastet op hele natten til idag. Jeg vil tro at jeg har nået at sove 3 timer sammenlagt - og jeg er stadig i gang med at kogevaske alt.

Nu sover han endelig, og hoster ikke hele tiden, så jeg håber vi får en rolig nat :o)

Jeg var ude på hospitalet og besøge min moster idag - hun har fået det værre og ligger nu passivt hen som følge af en calciumforgiftning og enten en svær lungebetændelse eller væske i lungerne. Samtidig forsvinder hendes blod stadigvæk, og lægerne kan ikke finde ud af, hvorfor eller hvorhen det forsvinder! Til gengæld er hendes nyrer så småt ved at komme i gang igen :o) Pyha, det er ikke rart. Jeg synes ikke hun fortjener at have det sådan - det er bare slet ikke fair.

Julen er også lavet lidt om i år. Vi skal til min bror juleaften som det hele tiden har været meningen, og juledag skal Gustav og jeg bare være hjemme. Det var meningen at han skulle fejre julen med sin far og hans familie, men den er aflyst i år. Nytårsaften skal han dog være hos sin far :o)

lørdag den 20. december 2008

Vores Jul 2008 - 20. december

Tak for jeres søde hilsener :o)

Her sker ikke det store idag. Jeg er stadigvæk syg og mine ører er mildest talt ved at tage livet af mig ... men tror bare jeg forsøger at undgå vagtlægen ... tanken om at skulle sidde og vente på et hospital i flere timer sammen med en masse syge mennesker ... hvem ved hvad man så får slæbt med hjem? :D

Vi fik os dog taget sammen til at gå i Brugsen og købe bananer (ja, han leger han er en abe igen og moren her havde kun købt clementiner og æbler til weekenden :D )

Gavepapir fik vi også købt (endelig), så vi kunne få pakket julegaver ind. Min lille hjælper var den der sørgede for at gavebåndende blev klippet i nøjagtig den helt præcise korrekte længde :D :D :D Jeg satser på, at han ikke sladrer om, hvad der er i pakkerne. Og så havde han meget svært ved at forstå, hvorfor hans gave ikke skulle pakkes ind???? hihihihi.

Idag skal jeg i gang med et "rigtigt" LO for første gang i flere måneder ... skal nemlig give min niece et scrapalbum i julegave ... så jeg synes lige hun skal have en startside ... billede kommer imorgen ;o)

Fortsat god weekend til jer :o)

fredag den 19. december 2008

Vores Jul 2008 - 19. december

Jeg fik lavet det sidste på minialbummet idag.

Jeg er blevet syg, og har voldsom ørepine i begge ører. Synes godt nok de ører har drillet en del det sidste års tid. Så jeg når nok ikke ud og aflevere gaven inden jul ... desværre.




God weekend allesammen :o)

torsdag den 18. december 2008

Vores Jul 2008 - 18. december

Snork jeg er træt og flad idag. Har haft en rigtig hektisk dag på arbejdet ... godt der snart er lidt juledage at slappe af i :o)

Idag skal I lige høre nogle af Gustavs guldkorn om julen:

  • En aften i maj måned sad vi og spiste og snakkede om nogle skåle jeg engang har fået af min moster i fødselsdagsgave. Gustav udbrød glad: "Føs'das'gave. Så er der en julemand og så får man alle gaverne. Og så siger julemanden HO HO HOKUS POKUS!"
  • I september sad vi og snakkede om at det snart er jul, og Gustav var allerede dengang udmærket klar over, hvordan tingene hænger sammen, så han forklarede mig med et meget seriøst ansigtsudtryk: "Mor, til jul kommer nisserne ...... og rensdyr og rovdyr!"
  • Og så var der selvfølgelig den med redningskransen i sidste uge :D

onsdag den 17. december 2008

Vores Jul 2008 - 17. december

Idag har været en stille dag. Jeg har haft en fridag (der var varmeaflæsning, og jeg ville ikke udlevere nøglen - sidst jeg gjorde det til ejendomskontoret forsvandt den!!!)

Så jeg har scrappet lidt ... endelig kom jeg i gang med et minialbum med lidt billeder af Gustav i løbet af året. Det skal selvfølgelig gives i julegave ... øv øv ... for det er kun mit andet minialbum, og jeg synes egentlig det er lidt svært at give væk :D

Jeg har ikke fået taget billeder af det hele endnu ... men her ser I lidt af albummet:




tirsdag den 16. december 2008

Vores Jul 2008 - 16. december

Hvert år plejer jeg at sende julekort til familien ... og lægger gerne et billede af Gustav i nissehue ved.
Så det skal jo også gøres i år. Gustav er meget interesseret i Julemanden og hans lange hvide skæg ... så jeg har selvfølgelig købt nisseskæg til ham :D
"På med huen, så skægget, og stå så lige stille - bare et øjeblik - så jeg kan tage et billede af dig"

Billederne taler vist for sig selv - hohohohoooo







mandag den 15. december 2008

Vores Jul 2008 - 15. december

Igår stod jeg og kiggede ud ad køkkenvinduet ... og hvad så jeg?


Jeg tror sørme' vi har fået os en lille julerose :D



Jaja ... nu skal jeg jo ikke tage hele æren selv ... det var faktisk min søster, der mente at det bestemt måtte være en julerose siden den sætter blomster af så tæt på jul ;o)

søndag den 14. december 2008

Vores Jul 2008 - 14. december

Hehe ... scrap blev det ikke til igår. Da jeg endelig var færdig med at piske rundt og nå alle de ting jeg lige skulle nå, så var jeg for træt :o/ Så jeg kravlede under dynen og tænkte, at jeg nok skulle nå det søndag (Gustav var hos sin far) ... men


ingen scrap idag heller ... til gengæld fik jeg lavet nogle af de dejligt hurtige småting; tændstiksæsker, et par "Heidi-julestjerner" og lidt vinduespynt ... herligt :o)

Her ser I billeder af det forskellige ting (måske ikke så god kvalitet, men aftenbilleder ... I ved ;o) ... )






PS: Idag for 98 år siden vedtog Danmark (ved folkeafstemning) at sælge de dansk-vestindiske øer ... er det ikke bare trist at tænke på at man lige kunne være suset over i varmen og besøge familien her i julen? (jaja, hvis altså man nu havde familie derovre :D)

PPS: Idag for 96 år siden blev forfatteren Tove Ditlevsen født ... stort :o)

lørdag den 13. december 2008

Vores Jul 2008 - 13. december

Idag er det Lucia-dag. I Gustavs børnehave holdt de optoget i torsdags og han var meget betaget af det. Jeg var selv med i Luciaoptog i folkeskolen, men kan faktisk ikke rigtig huske, hvorfor det holdes. Selvfølgelig noget med at lyset vender tilbage. I kan læse mere her hvis I har lyst :o)

Gustav og jeg fik lavet 2 små kræmmerhuse til vores juletræ i morges. Vi puttede lidt pebernødder i dem, og så kredsede Gustav ellers rundt om træet og gnuflede pebernødder hele formiddagen ... hahaha

Idag har vist ellers været STORE-GAVE-DAG for mig:

Først kom posten med pakke fra Scraphouse:


Så kom Gustav's far med en meget sød blomsterdekoration (han ved jo jeg er te-drikker ;o) :


Bagefter var jeg i Panduro og købe de her lækre bånd og lidt ink:


så i Dreampapers,

og til sidst var jeg på posthuset for at hente et brev der var kommet til mig. Det var intet mindre end et digitalt mini-foto-album. En julegave fra det firma jeg arbejdede i indtil 1. november i år.

Tror aldrig jeg har fået så mange dejlige og lækre ting på én dag :p

- og mon så ikke jeg skulle lave mig en god kop te og så forsøge at komme i gang med lidt scrap ... det er vist efterhånden ved at være tiltrængt :D. Fortsat god weekend til jer allesammen :o)

fredag den 12. december 2008

Vores Jul 2008 - 12. december

Idag havde jeg lovet Gustav, at vi skulle pynte juletræ. Så jeg måtte afsted og se om jeg kunne finde et ... ville nemlig gerne have et kunstigt ... tænkte at det var lidt mere praktiskt når nu der både er en 3-årig og 2 katte i huset. Men det kunne jeg desværre ikke finde ... så det blev til et almindeligt juletræ.

Tænk engang - de sidste par år har jeg altid været ude og købe lidt juletræspynt når det var blevet sat ned, så jeg troede egentlig at vi havde ret meget. "Tonsvis" af kugler, 3 slags guirlander, diverse metalophæng, træophæng, kertelyskæder og jeg ved snart ikke hvad ... og alligevel synes jeg bare at træet ser tomt ud. Hahaha ... jeg må vist i gang med lidt julehjerter og kræmmerhuse imorgen (så har jeg jo heldigvis Jeanette's supergode idé ... tak :D )

Det vigtigste var, at vi havde det hyggeligt - og det havde vi ;o)


Vores Jul 2008 - 11. december

Uha vi var trætte igår og Gustav faldt på sin cykel da vi var nede og handle - så han var rigtig ked af det bagefter ... det blev en kort aften. Jeg skulle lige putte ham og faldt selvfølgelig i søvn sammen med ham. Så jeg vågnede op kl 02.00 i nat med alt mit tøj og sutsko på, og tænkte "hvad, hvem, hvor er jeg henne?" hahahaha ...

Så intet juleindlæg igår ... til gengæld kommer der et senere idag ;o)

onsdag den 10. december 2008

Vores Jul 2008 - 10. december

Siden Gustav var spæd, har han altid været meget interesseret i lys og lyde.

Det er han stadigvæk, og han elsker fx. at spille på musikinstrumenter og se alle musikprogrammerne på TV. Hjemme har han akustisk guitar, klaver, trommer, mundharpe, blokfløjte, trompet og xylofon ... foruden alskens slags legetøj der kan spille musik og lyse.

Han fik et "jule-hus" (som han selv kalder det) af sin far i starten af december, og han elsker virkelig bare det hus. Det kan lyse og spille musik - måske I kender slagsen?

Det var så sødt. Den dag han fik det, stod det tændt til langt ud på aftenen, og det første han skulle næste morgen da han vågnede var ind at sidde foran julehuset og se på lys og høre musik :o)

Her ser i billedet fra den første morgen - det er lidt sløret, men taget med min mobil uden lys (ud over det lys der var i "jule-huset")


tirsdag den 9. december 2008

Vores Jul 2008 - 9. december

Hehe ... ved I godt, at dagens navn er Rudolph ... eller de røde næsers dag? Hvad det så indebærer er jeg ikke helt klar over ... synes bare det var lidt sjovt, og nu ved I andre også at idag er Rudolphs/de røde næsers dag :D

Gustav mente så bestemt det var en helt anden dag idag... Da vi skulle til at spise aftensmad, tændte jeg som sædvanlig vores hyggelys, og følgende lille samtale opstod:

Gustav: "Mor, idag er det redning!"
Mor: "Hvad mener du?"
Gustav: "Jo, så vil jeg gerne ha' at vi tænder redningskransen, for idag er det redning!"

Hahahaha ... jeg må indrømme, at jeg grinede en smule ... og skyndte mig at tænde adventskransen ;o)

mandag den 8. december 2008

Vores Jul 2008 - 8. december

Idag sker der ikke meget ... mest af alt en mandag som de plejer at være. Tidligt op, hurtigt færdig og afsted, småkedelig arbejdsdag osv. osv. ... I kender det sikkert.

Nu har jeg besluttet mig for at sætte lidt liv i sagerne ... i hvert fald på arbejdet. Vi er allesammen blevet udnævnt til en kollegas drillenisse, så mon ikke ham jeg skal drille får besøg af nissen imorgen? hæhæ

Jeg har ikke lavet så meget fis endnu ... givet et lille julemand-stearinlys, flyttet noget fra hans skrivebord og hængt en plakat op på strategisk vigtige steder, hvor han selvfølgelig tilbyder sin altid venlige juleassistance med alle de gøremål der nu kunne være op til Jul ... vederlagsfrit naturligvis - hihihihi.

Til imorgen har jeg lavet en lille skål med lækkerier: lidt brunkager, lidt pebernødder og lidt eis-konfekt ... så det skal han jo nok blive rigtig glad for ... lige indtil han opdager, at det hele er limet fast til skålen :D


søndag den 7. december 2008

Vores Jul 2008 - 7. december

Idag har været rigtig hyggedag. Vi stod tidligt op og hyggede i lang tid ved morgenbordet. Bagefter var vi ude og gå en tur, så nede og købe bananer til "Hr. Nilsson" ... Gustav har leget at han er aben Hr. Nilsson og at jeg er Pippi hele morgenen. Og da vi ingen bananer havde i huset måtte vi selvfølgelig skaffe nogle til den stakkels lille abe - hihihi.


I eftermiddags bagte vi boller og har bare leget med racerbiler og LEGO - Gustav er helt vild med racerbiler, så sådan en har han fået i adventsgave ;o) Han fik den godt nok igår aftes, men så nåede hans far til gengæld også at bygge denne flotte tilskuertribune :D







lørdag den 6. december 2008

Vores Jul 2008 - 6. december

Så blev det endelig weekend, og vel hjemme fra gårsdagens julefrokost, tog Gustav, Henrik og jeg ud i City2, og Gustav har for første gang i sit liv prøvet at stå på skøjter. Fornøjelsen var vist mest på min side :D ... Gustav var selvfølgelig lidt usikker, men samtidig også lidt nysgerrig efter at prøve det :o) Jeg synes det var dejligt at komme ud og skøjte en lille tur igen ... det skal nok passe, hvis det er 5 år siden jeg sidst har stået på skøjter ;o)








fredag den 5. december 2008

Vores Jul 2008 - 5. december

Idag har jeg fri ... og jeg knokler rundt som et s*** for at nå det hele :D

Jeg skal til julefrokost i firmaet her kl. 14, og har forsøgt at finde tøj hele formiddagen ... jeg er ikke så god til det der med fint tøj og diller-daller ... jo mere behageligt tøjet er at have på jo bedre ... ja jeg vil næsten sige, at for mit vedkommende gælder det, at jo ældre og mere slidt tøjet er, jo bedre befinder jeg mig næsten i det ... hahaha. Håber ikke Gustav arver min tøj-forskrækkelse :D :D :D

Jeg glæder mig til weekenden. Gustav og jeg skal bare slappe af og hygge os. Vi skal bage juleboller på søndag og hygge lidt med varm cacao og advents-lys :o)

Her ser i vores advents-dekoration ... home made as usual ... min eneste mangeårige tradition :D


torsdag den 4. december 2008

Vores Jul 2008 - 4. december

Først tak til jer, der har lagt søde kommentarer igår - det betyder rigtig meget for mig :o)

Vil lige starte med at fortælle, at min moster er i bedring og er blevet flyttet til et andet hospital idag, hvor de er specialister inden for den sygdom hun har :o)


Jul jul jul ... Gustav kan næsten ikke vente! Hver dag siger han: NU er det juleaften! hehehe ... børn har bare den fantastiske evne at kunne glæde sig med stor forventning om at noget meget specielt og herligt vil ske - jeg elsker at få lov at opleve at mit eget barn er sådan ;o)


Når jeg så fortæller ham, at det ikke er juleaften endnu, så svarer han: "Mor, jeg leger da bare det er juleaften ... har du en gave til mig?" En anden fantastisk ting ved børn - fantasi ;o)


Selvfølgelig har jeg gaver til ham ... men han får dem altså ikke endnu ... hihihi.


Idag har jeg - for første gang i lang tid - lavet lidt AA: meget inspireret af Scrapsisters indlæg igår har jeg lavet denne tændstikæske:
Fortsat god dag til jer alle :o)

onsdag den 3. december 2008

Vores Jul 2008 - 3. december

I blev "snydt" for et indlæg igår ... men pludselig kom livet forbi ...


Jeg havde en hektisk dag på arbejdet med et lægebesøg midt i det hele - jeg har været forkølet og tilstoppet i godt to uger nu... æv æv. Efter arbejde var jeg på hospitalet for at få lavet en MR-scanning af begge mine ben (har ikke fået svar endnu), og da den var overstået, lå der besked fra min svigerinde om, at min moster meget pludseligt var blevet indlagt på hospitalet. Jeg var hjemme fra scanningen lidt i 8 om aftenen og skulle egentlig videre til min moster på hospitalet, men min bror ringede at hun havde fået det lidt bedre og at han mente, at jeg godt kunne vente til idag.


Min moster er alvorligt syg. Hun har en blodsygdom, var tæt på at få et hjertestop i forbindelse med en blodtransfusion og blev efterfølgende lagt i kunstigt coma. Så det var sørgelige nyheder.


Jeg elsker min moster. Hun har altid hjulpet mig og været der for mig, og jeg er så glad for at hun allerede nu er i bedring og taget ud af coma ... det må være min bedste julegave i år :o)


A propos jul og moster ... hun gav mig engang en julegave - en "antik" æske med vinrødt fløjlsfoer - og inden i lå et hvidt julehjerte med et billede af jomfru Maria på - og da jeg fik den tænkte jeg seriøst: hvad i alverden skal jeg dog med den? ... men ikke desto mindre, så har jeg den endnu, og bruger den til pusseløjerlige minder: en drinks-pind fra en tur til Gran Canaria, en hjemmelavet papirsæske fyldt med armbånd og papirshjerter som min niece Katla har lavet til mig, en fjer som jeg engang samlede op fra jorden og samtidig fik at vide at indianerne har et eller andet ordsprog om at den fjer et menneske samler op forbinder vedkommende med dyret det kommer fra ... så fjeren har jeg gemt :D ... og så ligger der de mindste men mest værdifulde papir-lapper med kruseduller på. Dem har jeg samlet op uden for min nieces vindue. Da jeg spurgte hendes mor, hvad det var, fortalte hun, at Katla havde leget, at hun var en stakkels prinsesse der var fanget af en ond heks i et højt tårn, og at hun derfor havde skrevet "rednings-breve" og smidt dem ud ad vinduet i håbet om at blive reddet af en smuk prins. Dem skal hun have sammen med historien når hun bliver ældre ;o).



Så gaven fra min moster er blevet en gave med dejlige minder i og jeg vil altid beholde den ... I kan se den her:


mandag den 1. december 2008

Vores jul 2008

Så blev det første december, og jeg har besluttet at forsøge at nå at jule-blogge hver dag denne måned. Måske bliver det hele ikke jul ... men noget skal der nok komme ;o)


Kalenderlys

Gustav og jeg har lavet denne dekoration sammen her til aften. I efteråret/vinteren har vi næsten altid levende lys tændt når vi spiser aftensmad, så selvfølgelig skulle vi da også have kalenderlys. Gustav har fået lov at bestemme, at alle nisserne skulle med på ... han er nemlig helt vild med julemanden :D