Om & af Børn

Gustav var lige blevet opmærksom på, at hans skoldkopper "sprang" eller at der gik hul på dem. Ved frokostbordet sagde han: "Mor, jeg skal altså ikke have noget at drikke mens jeg har skoldkopper!". Da jeg spurgte hvorfor, svarede han: "Jo, for så fiser al vandet jo bare ud af hullerne!" mens han pegede på de skoldkopper han havde på maven ...

lørdag den 6. september 2008

Nye briller

Så blev Gustavs ny briller endelig klar ... ser han ikke bare godt ud?

Denne gang valgte vi at få brillerne lavet i Lyngby Specialoptik, da de er specialister i svagsynsoptik ... og det var sandelig en god beslutning. For første gang siden Gustav var 5 måneder gammel, har jeg fået svar på et af mine spørgsmål mht. skelen.

Børn får jo normalt klap på det raske øje når de skeler, så det svage øje kan blive trænet op igen. Jeg spurgte, om optikeren vidste, hvorfor Gustav i stedet fik øget styrken på det øje, der skeler.

Svaret er, at Gustav skeler indad. Børn der skeler indad har ikke et svagt øje, og øjet skal derfor ikke genoptrænes. Deres synsnerve bliver til gengæld overstimuleret. Er barnet langsynet, så øger man styrken for at få øjet til at slappe mere af, og dermed stimuleres synsnerven mindre, og skelen stopper.

Jeg fik også at vide, at Gustav muligvis vil vokse sig fra at skele ... med mindre, det udelukkende skyldes at han har nystagmus.

Så alt i alt gode nyheder ... og rigtig lækre briller til den lille manse :o)

4 kommentarer:

camilla sagde ...

ej de er virkelig flotte hans nye briller...super fedt du har lært nyt om han smukke øjne...

Anne Bente sagde ...

åhhh hvor er han skøn, en rigtig flot fyr med de nye briller .

Anonym sagde ...

Jo, han ser virkelig bare SØD ud med de briller..de klæder ham godt ! Det bliver da et Skøøøønt LO du kan lave ud af det :O)

Netti sagde ...

Superseje briller til ham.
Hvor må det være dejligt endelig at få svar på alle de spørgsmål der må håbe sig op.